
Matchas med
Ecco Qui, Nero d’Avola Sicilia, 2018
Vår sommelierJoakim Marciasini som också är utbildad kock har tagit fram ett recept som passar till vårt vin Ecco qui
- Börja med att skala gullök, vitlök och morot.
- Finhacka gullök, morot, stjälkselleri och fänkål i jämna tärningar.
- Stek på medelhög värme utan att de tar färg i 3-5 minuter.
- Finriv vitlöken och tillsätt i grönsakerna, fortsätt steka nån minut innan du tillsätter viner, de krossade tomaterna och salt och peppar
- Koka ihop i ca 20 minuter. Smaka av.
- Medans tomatsåsen kokar färdigt börjar vi med canneloni fyllningen Börja med att finhacka gullök och vitlök.
- Fräs på medelhög värme i oljan utan att de tar färg, tillsätt den frysta spenaten, rör om och höj värmen.
- Låt vattnet i spenaten koka in under omrörning. Det ska bli en ganska fast massa utan synligt vatten.
- Dra av från värmen och låt svalna av några minuter innan du tillsätter ricottan och kryddorna blanda väl till en jämn smet. Smaka av.
- Sätt ugnen på 200 C
- Dags att fylla cannelonni rullarna.Lättast är med spritspåse eller med en plast fryspåse där ena hörnet är avklippt. Det går även fylla med en liten sked men är lite pilligt.
- Ställ cannellonin på högkant fyll upp ända till kanten och lägg den sedan ner. Åker de ut lite fyllning gör det inget.
- Återupprepa och lägg cannelonnin så tajt som möjligt.
- När hela formen är fylld, häll över den varma tomatsåsen och riv över ett generöst lager av parmesan.
- Sätt in formen i ugnen i 20 minuter.
Njut tillsammans med ett mjukt fyllt rödvin förslagsvis Ecco qui Nr 58716
Lycka till med matlagningen!
Joakim Marciasini
Sommelier
Cannelloni
1 packet barilla Cannelonni 250 g
800 g hackad fryst spenat
2 brukar á 250 g ricotta
3 kryddmått chiliflakes
2 kryddmått riven muskotnöt (kan uteslutas)
1,5 tesked salt
3 kryddmått svartpeppar (nymald)
1 gullök (ca 80g)
2 vitlöksklyftor
Olivolja att steka i
Parmesan att riva på och till
Tomatsås
2 burkar à 400 g krossade tomater
1 dl vittvin
½ morot ( ca 50 g)
1 ½ gullök
2 vitlöksklyftor
1 stjälk själkselleri (ca 50 g)
⅙ fänkål ( ca 50 g)
1 dl vittvin
1 ½ teskeded salt
Olivolja att steka i
1 ugnsfast form (ca 30×24 cm)