fbpx skip to Main Content
Vinprovning | Gbg | 7 december
Nyårstema - Glamour & tips till nyår

Mousserande vin…Champagne är den mest välkända varianten, i Portugal är champagne metoden känd som ”Metodo Classico”. I Portugal heter mousserande vin Espumante, i andra länder är de kända under andra varianter såsom spansk cava, italiensk spumante eller prosecco, crémant eller champagne från Frankrike och sekt från Tyskland.

Ett Espumante framställs enligt den traditionella champagnemetoden. Då sker andra jäsningen i själva buteljen, vilket ger ett mer smakrikt och komplext vin.

Vi utlovar en lärorik och smakrik vinprovning av fem olika stilar av mousserande vin. Du får kunskap, inte bara om hur mousserande vin tillverkas och vilka olika stilar de kommer i, utan även en inblick i vad som händer inom Portugals vinvärld just nu.

I den här provningen undersöker Amanda & ”vår” Marcus, tillsammans med er, vinerna och deras olika grad av sötma, vi provar vinerna mot goda tilltugg och provar vad som passar bäst till dem.

Observera att vinprovningen kommer att sändas digitalt och vill att ni som kommer har godkänt att vi filmar eventet .

TID
Den 7 Decmenber 2023 kl. 18:00 – 20:00

PLATS
Löfqvist å VI (Arkaden och deras nya ”bakficka”)

TEMA
Nyår- Glamour & tips till nyår. Espumante, Portugisiskt mousserande. Vi provar fem olika mousserande  med olika sötma till goda tilltugg. 

SOMMELIER
Amanda Nilsson

OSA SENAST
Den 1 December 2023

PRIS
350 kr (betalas på plats) för vinprovning & passande tilltugg. Begränsat antal. ”Först till kvarn” gäller.

Sommelier Amanda Nilsson

ANMÄL DIG HÄR: