Druvorna skördas mekaniskt och kyls vid ankomst till vingården. De genomgår sedan pellikulär maceration och pressas försiktigt. Saften kyls till 8-12°C och renas innan den temperaturkontrollerade jäsningen (15-17°C) påbörjas. Efter avslutad jäsning lagras vinet i fyra månader.
REGION
Vinho Verde – Quinta do Ôro
DRUVSORTER
Loureiro (50%), Alvarinho (30%) and Arinto (20%)
LAGRING
Fermenterad i rostfria stålkar.
ÅRGÅNG
2022
ALKOHOLHALT
12 % vol
6,8 g/l
SOCKERHALT
6 g/l
UTSEENDE
Klar med en citruskulör
AROM
Sprudlande, intensiv, fräsch bouquet med livfulla toner av citrusfrukt, kombinerat med doften av tropisk frukt och eleganta blommiga nyanser, som jasmin och iris.
SMAK
I munnen är det ett komplext, harmoniskt vin med en mycket närvarande och tydlig syra, som beror på vinstockarnas profil och den region där de växer samt på markens granitiska natur på 550 meters höjd i Quinta do Ôro. Vinet har en fräsch, elegant och ihållande eftersmak.
REK. SERVERINGSTEMP.
10 till 12 °C
SERVERINGSFÖRSLAG
Perfekt till fisk, sushi, skaldjur och vitt kött.