Skip to content
Port Wine Miniatures
White, Tawny, Ruby, Coroa Tawny, Coroa Dry White

PORTVIN   |  219 kr

FLASKOR 5 x 50 ml  19 % vol  

Det klassiska utbudet av Borges portviner är smidda i traditionell stil, med viner som är uppbyggda av en noggrant avvägd syntes av lagringstid och blandning av friskhet. Vinerna i Coroas sortiment har en friskare, yngre och fruktigare profil. Dessa viner är gjorda av speciella, yngre blandningar som sprudlar av all den jovialitet som portvin så belönande kan använda.

REF
Nr 73144

Lagerstatus
I lager

Sortiment
Beställningssortiment

Minsta Beställning
1 låda á 5 flaskor

Antal per kolli
10 lådor

Lanseringsdatum
7 maj 2024

BORGES PORTO WHITE

Frisk fruktig profil och delvis lagrad. En blandning med en medelålder på 3 till 4 år.

REGION
Douro DOC

DRUVSORTER
Malvasia-Fina, Gouveio, Rabigato och Viosinho

UTSEENDE
Ljus halmgul färg

SERVERINGSTEMP
8 till 12 °C

TOTAL SYRA

3,4  g/l

SOCKERHALT
106 g/l.

LAGRING
Druvorna anländer till vingården och behandlas när de är i optimalt skick. De krossas och avstjälkas innan musten kyls ned till 8-12 °C och dekanteras. Jäsningen börjar omedelbart efter dekanteringen vid en temperaturkontrollerad (12-14 °C) miljö. Efter jäsningen tillsätts druvbrännvin på 77 % v/v för att binda vinet.

SMAK
Vinet har en perfekt balans mellan sötma och syra i munnen, med en avslutande ton av torra frukter som kompletteras av en frisk sötma.

AROM
Aromerna erbjuder toner av frukt i sirap med subtila hintar av honungsdagg.

SERVERINGSFÖRSLAG
Passar utmärkt som aperitif och kompletterar förrätter, sallader och desserter.

BORGES PORTO TAWNY

Fruktig profil, i traditionell stil och delvis lagrad. En blandning med en medelålder på 5 till 7 år.

REGION
Douro DOC

DRUVSORTER
Touriga-Franca, Touriga-Nacional, Tinta-Barroca, Tinto-Cão och Tinta-Roriz.

UTSEENDE
Blond i färgen.

SERVERINGSTEMP
14 till 16 °C

TOTAL SYRA

4,4  g/l

SOCKERHALT
112 g/l.

LAGRING
Druvorna anländer till källaren under optimala förhållanden och krossas omedelbart, följt av avstjälkning. Jäsningen sker med skal i 3-4 dagar med regelbunden nedsänkning för att extrahera färg och aromer. Efter separation av skal och must tillsätts druvbrännvin (77 % v/v) för att höja alkoholhalten till 19 % och sockerhalten till 90-120 g/l. Vinet lagras sedan i små tunnor och träfat.

SMAK
Vinet har en mjuk inledning med en välbalanserad sötma och uthållighet. Avslutningen avslöjar dess lagring genom sylttoner.

AROM
Aromerna erbjuder subtila toner av kvitten och sylt som harmoniskt blandas med vanilj från trälagringen.

SERVERINGSFÖRSLAG
Perfekt som aperitif och passar utmärkt med godis, frukt, lättare ostar och pâté.

BORGES PORTO RUBY

Fruktig profil, i traditionell stil och delvis lagrad. En blandning med en medelålder på 4 år.

REGION
Douro DOC

DRUVSORTER
Touriga-Franca, Touriga-Nacional, Tinta-Barroca, Tinto-Cão och Tinta-Roriz.

UTSEENDE
Djupröd rubinfärg

SERVERINGSTEMP
16 till 18 °C

TOTAL SYRA

4  g/l

SOCKERHALT
122 g/l.

LAGRING
Druvorna anländer till källaren under optimala förhållanden och krossas omedelbart följt av avstjälkning. Jäsning med skalen pågår i 3-4 dagar med regelbundet nedsänkning för att öka färg och aromer. Skalen separeras från musten och druvbrännvin (77% v/v) tillsätts för att uppnå en alkoholhalt på 19% och en sockerhalt på 90-120 g/l. Vinet lagras i stora kärl.

SMAK
Vinet är mycket välstrukturerat och ungdomligt friskt med en bekräftad jordgubbskaraktär. Balanserad sötma förlänger vinets karaktär.

AROM
Doften präglas av röda frukter, särskilt jordgubbar, med en friskhet och inslag av mint.

SERVERINGSFÖRSLAG
Perfekt som aperitif. Passar utmärkt med chokladsötsaker och krämiga ostar.

 

BORGES COROA PORTO DRY WHITE

En fruktig, frisk, torr och lätt profil, men redan med komplexitet. En blandning med en medelålder på 3 år.

REGION
Douro DOC

DRUVSORTER
Malvasia-Fina, gouveio och Viosinho.

UTSEENDE
Citron färg

SERVERINGSTEMP
8 °C

TOTAL SYRA

3,7 g/l

SOCKERHALT
49 g/l.

LAGRING
Druvorna krossas och avstjälkas när de är i perfekt skick. Musten kyls till 8-12°C och dekanteras innan den temperaturkontrollerade jäsningen vid 12-14°C påbörjas. Efter jäsningen förstärks vinet med druvbrännvin (77% v/v).

SMAK
Sötman och syran balanseras perfekt i munnen med en frisk och citrusaktig avslutning.

AROM
Intensiv doft av vita frukter som melon, med en fräschhet av pepparmint.

SERVERINGSFÖRSLAG
Perfekt som aperitif eller för avkoppling hela kvällen. Utmärkt för att göra en portvinsyric (med citron- och tonicvatten). Passar även väl med lätta förrätter och sallader.

BORGES COROA PORTO TAWNY

En fruktig och fräsch profil, i modern stil. En blandning med en medelålder på 5 år.

REGION
Douro DOC

DRUVSORTER
Touriga-nacional, Tinta-Barroca, Tinto-Cão och Tinta-roriz.

UTSEENDE
Ljusblond rubinfärg

SERVERINGSTEMP
12-14 °C

TOTAL SYRA

4 g/l

SOCKERHALT
104 g/l.

LAGRING
Druvorna anländer till källaren under perfekta förhållanden och krossas omedelbart följt av avstjälkning. Jäsningen sker med skalen i 3-4 dagar med regelbundet nedsänkning för att extrahera färg och aromer. Efter separation av skal och must tillsätts druvbrännvin (77% v/v) för att höja alkoholhalten till 19 % och sockerhalten till 90-120 g/l.

SMAK
Vinets smak är mjuk och harmonisk med en balanserad sötma och uthållighet. Avslutningen i munnen avslöjar dess fräschör.

AROM
Aromerna är ungdomliga och fräscha med toner av röda bär.

SERVERINGSFÖRSLAG
Perfekt som aperitif eller för att njuta av under kvällen.