Skip to content
Borges Alvarinho – ett fynd
Svårt att finna bättre Alvarinho vin under 200 kr!

Vin från Portugal är populära, Borges Alvarinho, vårt från Vino Verde regionen är värd extra mycket  uppmärksamhet. Har ni inte provat ännu så är det dags!

Ett vin med Alvarinho druvan är rejält smakrikt och prisvärt. Här får ni ett vin med bra syra som passar till många rätter, speciellt fisk och skaldjur. Alvarinho druvan har en vissa likheter med Chablis, där syran är påtaglig och  är inte fatlagrad.Alvarinho är identisk med albariño, som druvan kallas i Spanien. Druvan anses ha sin hemvist i subregionen Monção e Melgaço längst i norr i regionen Vinho Verde i Portugal . Förutom i Portugal och Spanien odlas den även i Oregon, Kalifornien och Australien.

När Munkskänkarna  provade vinet oktober 2023 blev bedömningen ”Fynd”. Örtig doft av persika, krusbär, lime och rosor. Smaken har en pigg/frisk, dominerande fruktsyra som bär genom vinet. Drick ungt.

Borges Avarinho har under maj 2024 vunnit priset ”Marknadens val ”  i sin prisgrupp och vinregion. En intensiv och komplex arom, präglad av citrus och tropiska noter, omsluten av nyanser av apelsinbloma och lime.

Borges Alvarinho finns som beställningssortiment hos Systembolaget.  Vi har ett begränsat antal låder kvar så passa på och beställ.