fbpx skip to Main Content
Bubbel till Jul & Nyår

Välkommen till en festlig provning av fyra bubbel inför nyår.

Vi provar tre av My Wine Estates mousserande viner från Portugal samt en klassisk Champagne; Veuve Cliquot.

Provningsledare är sommelier Camilla Wahlman, som hållit hundratals mycket uppskattade vinprovningar och som även driver en digital vinskola.

Få inspiration och lite mer kunskap om hur du väljer rätt bubbel till nyårsfesten. Få tips på vad som smakar gott att äta till och vad får egentligen kalaset kosta?

Köp viner i förväg och gör provningen när som helst och var som helst – där det passar dig bäst.

Här är en systembolags-lista på vinerna som ingår i provningen.

TILLTUGG BUBBELPROVNING

Skagentoast – köp färdig Skagen i en delikatessdisk, eller gör egen.
Potatischips – servera på fat, klicka crème fraiche och rom (löjrom, sikrom eller stenbitsrom) ovanpå. Strö över finklippt dill och finhackad rödlök.
Tunnbrödkex – strimla i lagom kexstorlek, pensla med olja, salta lätt och låt få färg i ugnen på 200 grader. Servera med rökt rensteksröra – hacka det rökta renköttet fint och blanda med färskost med pepparrot och lite majonnäs till lagom konsistens och servera med tunnbrödchipsen
Panna Cotta med hallon – (görs en dag före servering) koka upp 5 dl grädde med en skårad vaniljstång och 0,5 dl strösocker. Tillsätt två blötlagda gelatinblad i den heta blandningen och häll upp i 5-6 portionsskålar. Ställ kallt. Dekorera med färska eller frysta hallon innan servering och en liten kvist citronmeliss.

Beställ ditt vin redan nu för leverans till jul och nyår.
Tänk på att beställa i god tid då det tar några dagar för leverans.

Klicka på flaskorna för mer information.

Fita Azul Exclusive
Exclusive Super Reserva Bruto

Druvtyp: Gouveio, Malvasia-Fina, Côdega och Arinto.
Volym: 750 ml
Alkohol: 12 %

Fita Azul Exclusive utmärker sig genom elegansen och komplexiteten i sina ädla aromer. Det är det perfekta vinet för den mest krävande finsmakaren.

Celebration Reserva Seco

Druvtyp: Gouveio, Malvasia-Fina, Côdega och Arinto.
Volym: 750 ml
Alkohol: 12 %

Fita Azul Celebration, det perfekta vinet för att fira! Klar, med fina bubblor och en gul stråfärg. Doften utvecklas bra med subtila toner av bröd. Den har en tydlig, frisk smak, integrerad i en delikat sötma.

Celebration Reserva Meio Seco

Druvtyp: Gouveio, Malvasia-Fina, Côdega och Arinto.
Volym: 750 ml
Alkohol: 12 %

Fita Azul Celebration, det perfekta vinet för att fira! Klar, med fina bubblor och en gul stråfärg. Doften innehåller noter av bakverk och torkad frukt på grund av vinets källarlagring. Den har en delikat syra och en sammetslen smak, kombinerat i en frisk sötma.

Finns nu på Youtube

Bli medlem så du inte missar våra utskick om vinprovningar och annat intressant. Du är även med om utlottningen av ett presentkort på resor värt 10 000 kr. Medlemskapet är gratis!