Skip to content
En bubblig vinprovning

En Bubblig Provning med Fita Azul

Hej kära vinälskare och nyfikna smakäventyrare! Här är jag igen, redo att dela med mig av ännu ett episkt vinprovningsevent – och den här gången var det ingen mindre än Espumante vinet Fita Azul från Borges som stod i centrum för vår upplevelse!

Kvällen var lika sprudlande som vinet självt när vi samlades för att utforska de förtrollande bubblorna och smakvariationerna i dessa fem fantastiska sorter. Kärleken till vin och goda stunder bubblade över, och glasen var definitivt inte tomma för länge.

Vi kastade oss in i provningen med en entusiasm som inte kunde dämpas. Första stoppet på vår smakresa var enligt en av gästerna ”som att öppna en gammal psalmbok”. Jag har personligen svårt att hitta den smaken, men lät både roligt och intressant när den observationen hittade bordet.

En annan gäst hittade en sensation av slitna bildäck, som kanske låter konstigt, men så fascinerande på gommen!

Prinsesstårta gjorde sitt glädjande framträdande, följt av en överraskande ton av nylagd asfaltväg – en smakupplevelse utöver det vanliga, kan jag lova!

Men det var inte bara smakprofilerna som var i fokus under kvällen. Vi konstaterade också att flertalet av dessa Espumante-viner var perfekta för vad vi kallar ”tjöt-viner” – det vill säga, viner som passar perfekt när man sitter och småpratar och delar skratt med vänner.

Och till er alla som deltog i detta bubblande äventyr – ett stort tack! Utan er hade kvällen inte varit densamma. Tillsammans skapade vi minnen och smakupplevelser som kommer att leva kvar länge i våra hjärtan (och på våra smaklökar!).

Så, kära vinvänner, fortsätt utforska, upptäck och njut av de magiska världarna av vin. För varje flaska öppnar nya dörrar till spännande smakäventyr och minnesvärda stunder. Skål för Espumante och skål för er alla! 🥂✨

Med Vinliga Hälsningar

Marcus Alexandersson