Skip to content
God Jul & Gott nytt år

Vi på My Wine Estate vill önska alla kunder och aktieägare en god jul och ett gott nytt år! Vi är oerhört tacksamma att så många har provat och handlat våra viner under året. Intresset har varit jämnt fördelat med en liten övervikt för våra Vale da Vida viner och Fita Azul Exclusive och Attitude. Under 2024 är ambitionen är utöka vår vinportfölj och att vi kan realisera vår ambition att arrangera egna vinresor.

Nyår närmar sig. Vill ni fira in det nya året med Espumante är det dags att beställa. Våra viner är beställningsvaror och det tar ca 8 dagar efter beställning vinet når ombud eller Systembolaget.

Marcus, Sven-Olof, Milenko och Joakim

Mousserande vin…Champagne är den mest välkända varianten, i Portugal är champagne metoden känd som ”Metodo Classico”. I Portugal heter mousserande vin Espumante, i andra länder är de kända under andra varianter såsom spansk cava, italiensk spumante eller prosecco, crémant eller champagne från Frankrike och sekt från Tyskland.

Ett Espumante framställs enligt den traditionella champagnemetoden. Då sker andra jäsningen i själva buteljen, vilket ger ett mer smakrikt och komplext vin. Vår senast vinprovning om nyårstema, då vi provade 5 olika Espumante, var de flesta överens om följande:

Välkomstbubbel, två olika torra mousserande viner, antingen Exclusive , som är lagrad 30 månader eller Attitude som är lagrad 15 månader. Beroende på var ni är ute efter för smak, välj  Exclusive om ni mycket smak och karaktär och Attitude som är mer neutral  smak.

Efterrätt, Meio seco lagom sött mousserande passar perfekt till panacotta eller någon annan söt efterrätt.

Tolvslaget antingen Passion (festligt med rosébubbel) eller Seco som både har mycket smak till en bra peng.

Jul och nyår närmar sig! För att få vinerna i tid är det dags att beställa. Ni beställer genom Systembolagets e- handel eller besöker din lokala Systembolag. Ni kan handla våra viner styckvis om ni vill, logistiskt är att föredra att beställa 6 stycken (stilla viner)  eller 3 stycken (mousserande) av samma åt gången då får ni vinet i en låda. När du har beställt tar det ca 8 dagar ni kan hämta hos ditt Systembolag/ombud. Använd er av  länkarna nedan för att beställa och får mer information.

Trevlig jul och nyår önskar vi er alla!

Sven-Olof, Milenko, Marcus och Joakim / My Wine Estate!

Fyra olika mousserande

Vi utlovar en lärorik och smakrik vinprovning av fyra  olika mousserande från Portugal.