Skip to content
Gör din egna glögg
Gör din egna glögg med Marcus
Passa på att gör din egna glögg till julen. Följ med när vår Marcus gör egen glögg av Vale da Vida Rosé, vitt och rött vin. Det är enkelt och roligt att göra egen glögg. Perfekt aktivitet med vänner och arbetskamrater en kväll. Vi törs lova att efter att gjort egen glögg finns det ingen anledning att köpa färdigtblandat! Ni finner på sidan  recept och Youtube filmer om  vår fantastiska glögg.
Roséglögg med sting

2 flaskor Vale Da Vida Rosé

2 bit ingefära- färsk (5 cm) 

1  bit chili- färsk (4 cm)

2 dl strösocker 

2 dl vatten 

2 remsa apelsinskal

20 kryddnejlikor

8 kanelstänger

20 kardemummakapslar

1 dl russin

2 dl gin 

Gör så här

Skala och skiva ingefäran. Blanda socker, vatten, ingefära, apelsinskal, kryddor och russin. Sjud sockerlagen ca 5 min. Låt kryddorna ligga kvar i lagen när den kallnat. Sila bort kryddor och russin om lagen är tänkt att användas senare. Blanda kryddsockerlagen med vin och gin. Servera glöggen kall eller varm med mandlar, extra kanelstänger, apelsinskal och granatäppelkärnor.

Se när Marcus gör Roséglögg med sting

.

Vitvinsglögg med saffran

2 flaskor Vale Da Vida White Reserva

2 pkt (0,5 g) saffran

10 hela kryddnejlikor

2 stjärnanis

2–4 kanelstänger

1 snittad vaniljstång

2 clementin skuren i klyftor

4 msk flytande honung

1-1,5 dl socker

Gör så här

Häll  vinet  i en kastrull och tillsätt saffran, kryddnejlikor, stjärnanis, kanelstänger, frön från en urskrapad vaniljstång och vaniljstången, och oskalad clementinen skuren i klyftor.

Låt sjuda på svag värme i ca 15 min. Det ska inte koka. Rör ner honung och socker och rör tills det har smält, och fiska sedan upp clementinklyftorna och vaniljstången och släng dem. Låt glöggen svalna helt innan du silar den helt och hållet och häller upp den i flaskor.

SE NÄR MARCUS GÖR VITVINSGLÖGG MED SAFFRAN
Rödvinsglögg tradtionell

2 flaskor Vale Da Vida Red Reserva

6 st kanelstänger

2 tsk hela kardemummakärnor

24 st hela nejlikor

6 st stjärnanis

2 dl strösocker

Juice och skal från 1 apelsin

 

Gör så här

Häll vinet i en kastrull och tillsätt alla kryddor, apelsinskal samt juice och strösockret. Koka upp under omrörning och se till att rödvinsglöggen inte kokar utan bara sjuder. Låt glöggen sjuda i cirka 15-20 minuter. Häll glöggen i en flaska och låt stå 1 dygn, om du har bråttom så är det okej med ett par timmar. Sila glöggen och värm sedan upp till servering med lite russin och mandlar.

SE NÄR MARCUS GÖR EGEN RÖDVINSGLÖGG
Vale Da Vida – Ett vitt, rött och rosévin från Portugal och Alentejo regionen

Alentejo ligger i södra Portugal. Alentejo är mest känt för sina röda viner som ofta görs på lokala druvsorter som Touriga Nacional, Aragonez och Trincadeira. Viner från Alentejo är utmärkta till mat tack vare sin komplexa smak. Alentejo är en spännande och dynamisk vinregion som har mycket att erbjuda. Dess geografi, druvor och vinproduktion ger upphov till några av Portugals mest utsökta viner. Alentejo-viner är en utmärkt matchning till många rätter och är väl värda att upptäcka för den som älskar vin.

 

Vill ni prova alla viner, erbjuder vi en prisvärd mixlåda med två var röda, vita och rosé för 600 kr.

Vale da Vida viner finns som beställningssortiment hos Systembolaget. Ni beställer genom Systembolagets e- handel eller besöker din lokala Systembolag. När du har beställt tar det ca 8 dagar ni kan hämta hos ditt Systembolag/ombud. Ni kan beställa valfritt antal, flaskorna är packade om 6 stycken så det är logistiskt bäst att beställa.

.

Vale da Vida – Digital vinprovning med Camilla

Vi utlovar en lärorik och smakrik vinprovning av tre olika viner av Vale da Vida. Camilla är diplomerad sommelier som håller mycket uppskattade vinprovningar både digitalt och fysiskt. Med en bakgrund inom journalistik, deltagit i mästerkocken och en passion för det goda håller hon intressanta och underhållande provningar med viner från hela världen.