Skip to content
Har du provat Espumante?
Prisvärd mousserande vin från Portugal

Mousserande vin…Champagne är den mest välkända varianten, i Portugal är champagne metoden känd som ”Metodo Classico”. I Portugal heter mousserande vin Espumante, i andra länder är de kända under andra varianter såsom spansk cava, italiensk spumante eller prosecco, crémant eller champagne från Frankrike och sekt från Tyskland.

Sommaren närmar sig och vad passar bättre till varma kvällar än ett glas Espumante? Ett Espumante framställs enligt den traditionella champagnemetoden. Då sker andra jäsningen i själva buteljen, vilket ger ett mer smakrikt och komplext vin. Vi är agent för vinproducenten Borges från Portugal, i dagsläget har vi  i vårt sortiment fem olika Espumante och två stilla viner från dem. Lagom till sommaren har vi två nya viner från Borges, ett torrt mousserande och ett vin med den populära Alvarinho druvan. Båda vinerna har möjlighet att bli favoriter!

Vinprovning

Camilla är diplomerad sommelier som håller mycket uppskattade vinprovningar både digitalt och fysiskt. Med en bakgrund inom journalistik, deltagit i mästerkocken och en passion för det goda håller hon intressanta och underhållande provningar med viner från hela världen. Till höger kan ni se youtube filmer när Camilla provar 4 olika Espumante , ett stilla rött vin och Vale da  Vida rött, vitt och rosé.

Att beställa

Flertal av våra viner är provade och bedömda av munskänkarna med bra betyg, bland annat har Vale da Vida White Reserva fått ”fynd i sin prisklass”. Våra viner finns som beställningssortiment hos Systembolaget. De mousserande och stilla vinerna kan beställas styckvis. Vale da Vida finns också som en mixlåda, två var röda, vita och rosévin för 600 kr. Det röda och vita vinet kostar 114 kr/flaskan och rosévinet 109 kr/flaskan när ni beställer styckvis. Ni beställer genom Systembolagets e- handel eller besöker din lokala Systembolag. När du har beställt tar det ca 8 dagar ni kan hämta hos ditt Systembolag/ombud. Använd er av  länkarna nedan för att beställa och får mer information.

Trevlig sommar önskar My Wine Estate!

 

 

* Föreningen Munskänkarna är en ideell förening som bildades 1958 och är en landsomfattande vinprovarorganisation med närmare 30 000 medlemmar.

Fyra olika mousserande

Vi utlovar en lärorik och smakrik vinprovning av fyra  olika mousserande från Portugal.

Stilla rött vin /LELLO

Vi utlovar en lärorik och smakrik vinprovning av vårt vin från Douro dalen.

Stilla viner /Vale da Vida rött, vitt & rosé

Vi utlovar en lärorik och smakrik vinprovning av ett rött, vitt och rosévin från Alentejo regionen.