Skip to content
QUINTA DA SOALHEIRA
Nytt vin från vingården Quinta da Soalheira.

Borges producerar sina bästa portviner och Douroviner från druvorna som odlas på denna egendom. På sin väg ner till Douro delar floden Torto egendomen i två delar. De branta sluttningarna på den vänstra stranden döljs av tät buske. Vingårdarna ligger alla längs den högra stranden. Dess namn, Soalheira, varnar oss  för den hetta som kommer att slå ner när vi beträder dess stigar under sommaren.

När du har kört de 5,5 kilometerna från huvudvägen känner du att du förstår vad uttrycket ”Deep Douro” betyder. En smal väg med branta och slingrande kurvor som så småningom öppnar upp sig mot ett fritt landskap: citrus-, rosmarinträd  med vingårdar som reser sig 500 meter och mer över flodbädden som här fortfarande slingrar sig.

Gården har producerat druvor till portviner ända sedan 1904, då bröderna Borges köpte Quinta da Soalheira. Idag används gårdens druvor fortfarande på samma sätt och Borges producera sina bästa årgångar av portvin och även sina bästa Douro-viner. För mer fakta om egendomen läs r.

Nu får populära Lello Reserva  sällskap av ett ytterligare Douro vin –  Quinta da SoalheiraBåda vinerna finns som beställningssortiment hos Systembolaget.

Quinta da Soalheira

Touriga-nacional (30%),Touriga-Franca (30%), Tinta-roriz (15%), Tinta Barroca (10%), Tinto-Cão (10%), Sousão (5%)

En frisk arom, där närvaron av svarta plommon toner är dominerande, omgiven av toner av apelsinblomma i kombination med vanilj, resultatet av lagring på fat. Vinet har en rik och strukturerad smak, den presenterar bra volym med eleganta tanniner, vars syra ger friskhet. Den har en lång och ihållande finish.

P.S Missa inte att registrera dig kostnadsfritt i vår rese- och vinklubb.