Skip to content
Ceasarecallad 2.0

Perfekt till både lunch och middag!

Om ni aldrig grillat eller stekt sallad så är det dags att prova! Salladen blir betydligt mer intressant och gör att den suger upp dressingen bättre. Här är recept om Ceasarsallad 2.0 och en förenklad variant av ceasardressing med mycket karaktär och smak.

Så här gör ni

Dressingen

Ta fram en handmixer. Riv parmesanen och lägg tillsammans med  övriga ingredienser i en bunke. Mixa ihop till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar.

Kycklingen

Sätt på ugnen på 150 grader. Börja med att steka kycklingen i olja när kycklingen börjar ta färg tillsätt smöret. Salta och peppra, vänd när kyckling är gyllenbrun. Lägg upp kycklingen i ugnsfast form och låt vara in ugnen tills kycklingen har en innertemperatur av 72 grader (ca 20 min). När kycklingen är helt färdig, låt den vila medans du gör färdigt allt annat.

Bröd till Krutonger

Stek på medelhög värme i olja och smör tills det fått gyllene färg. Lägg över på hushållspapper för att droppa av och låt vila till servering.

Sallad

Strimla rödlöken tunt och dela tomaterna i antingen hälften eller 3 delar, lägg i en större skål.

Dela romansalladen på längden, behåll roten så att salladen håller ihop. stek på hög värme i olivolja. Salladen ska ta färg men inte bli svart. 30 sekunder per sida brukar vara lagom. Lägg sedan romansalladen direkt på en skärbräda, skär bort rotändan och dela resten av romansalladen i större bitar.

Lägg ner salladen tillsammans med tomaterna och löken, häll på dressingen och blanda runt.Lägg upp på tallrik och servera med kycklingen och krutongerna. Riv gärna lite extra parmesan ovan på.

Njut tillsammans med Vale da Vida Rosé och Vale da White Reserva.

Lycka till med matlagningen!

Joakim Marciasini
Sommelier

Recept till 6 personer

Recept  för 4 personer

2 st Romansallad huvuden, delade längst med

0,5 st rödlök, tunt skivad

12 st cocktailtomater

4 skivor ljust bröd ( grov skurna och borttagna kanter)

Dressing

1 dl rapsolja

1 vitlöksklyfta

50 gram parmesan

1 msk citronsaft

1 tsk vittvinsvinäger

1 ägggula

2 tsk Dijonsenap

Salt

Peppar

Kyckling

4 kycklingbröst filéer

Olja och smör att steka i

Salt

Peppar