Skip to content
LAMM & KORVGRYTA
Lamm och korvgryta med iberisk inspiration

Matchas med
Lello Reserva 2018

Lamm och korvgryta

Gör så här:

  1. Tärna lammköttet och bryn i smör och olja.
  2. Fräs sen lök, vitlök, morötter och potatis en stund med köttet.
  3. Krydda och häll på tomat, vatten, vin och fond/buljongtärningar och låt sjuda c:a 1,5 timmar, tills köttet är mjukt och mört.
  4. Tillsätt oliverna, korven och bönorna och sjud ytterligare 10 minuter.
  5. Smaka av med ev. lite mer salt och nymalen svartpeppar.
  6. Servera med nybakat eller rostat bröd.

Lycka till med matlagningen!

Camilla Wahlman
Sommelier

Recept till 4 personer

Ingredienser
500 g lammkött skuret i sockerbitsstora bitar
2 gula lökar, skalade och hackade
4 vitlöksklyftor skalade och hackade
2 morötter, skalade och skurna i mindre bitar
4 mindre potatisar (250 g), skalade och skurna i tärningar
2 msk smör
Olja
1,5 tsk salt
1 lagerblad
2 tsk timjan
1 tsk salvia
2 tsk five spice- kryddblandning
3 krm cayennepeppar
1 burk (400g) krossade tomater
2 msk vilt- eller kalvfond eller 2 köttbuljongtärningar
3 dl rött vin – gärna ett fruktigt icke ekat portugisiskt eller spanskt vin
2 dl vatten
3 kryddiga korvar (c:a 240 g), kabanoss, chorizo eller lammkorv, skurna i skivor
1 dl svarta oliver av bättre kvalitet
1 burk stora vita bönor (cannellonibönor), avhällda
(smaka av med nymalen svartpeppar och ev. lite mer salt)