Skip to content
Riktigt bra omdömen
RIKTIGT BRA OMDÖMEN AV VINBÖRSEN

Både Ecco Qui och Vale da Vida Rosé har fått nytt lägre pris. Ambitionen är ju att finnas på hyllan med våra viner hos Systembolaget och med en ännu bättre prisbild hoppas vi på att fler provar! Vinbörsen har nyss testat och provat vinerna med riktigt bra omdömen så förutsättningarna finns!

ECCO QUI -FYND ENLIGT VINBÖRSEN

Nero d’Avola är en av de stramaste och mest matfokuserade druvsorterna med en omisskännlig italiensk profil. Här handlar det om en kompromisslös måltidsdryck, även om det samtidigt bär en generositet i den eldiga charm som jag förknippar med södra Italiens och Siciliens viner.

Doften är kärnfull, pregnant och aptitretande med en inspirerande, blommig underton. Detsamma gäller smaken som är förvånansvärt lättfotad och elegant för denna druvsort, med en behaglig mognad och värme i eftersmaken.

Bengt-Göran Kronstam / VINBÖRSEN

VALE DA VIDA rOSÉ- BRA KÖP ENLIGT VINBÖRSEN

Ingen vintyp har haft en sådan boom på senare år som just roséviner. Tidigare har de varit rätt likriktade och enkla men nu finns det ett större utbud av eleganta rosa viner i både olika färg- som smaknyanser. Många vinproducenter lägger nu mycket tid och omsorg på sina roséviner. Det gör att statusen för den kategorin har ökat både i Sverige och i världen i övrigt. Här kommer en glad gamäng från soliga Portugal med namnet Vale da Vida, ”livets dal”. Smak och doft andas verkligen sommar och semester och ger sinnet lugn och ro. Här varvas smaker som saftiga jordgubbar och hallon som för tankarna till geléhallon med läskande vattenmelon och grillad citron. Vinet har en fin struktur och en syra som inte går av för hackor. Eftersmaken håller sig kvar ett tag efter den nått svalget.

Drick ”livets dal” väl kylt till sommarens alla skaldjursrätter eller till buffén då det verkligen kan gå under epitetet allroundvin.

JENNY ASPLUND /VINBÖRSEN

BESTÄLL ONLINE HOS SYSTEMBOLAGET

Ni kan självklart handla ECCO QUI styckvis, gillar ni vinet rekommenderar vi att handla sex flaskor per gång. Vi har ett begränsat antal och logistiskt är det att föredra.

Ni kan beställa VALE DA VIDA ROSÉ styckvis. Vill ni prova samtliga Vale da Vida viner har vi en prisvärd MIXLÅDA med två röda, två vita och två roséviner för 600 kr.