fbpx skip to Main Content
Spenat och Ricottafyld Cannelloni med fyllig tomatsås
Spenat och Ricottafylld Cannelloni med fyllig tomatsås

Vår sommelierJoakim Marciasini som också är utbildad kock har tagit fram ett recept som passar till vårt vin Ecco qui

Börja med att skala gullök, vitlök och morot. Finhacka gullök, morot, stjälkselleri och fänkål i jämna tärningar.

Stek på medelhög värme utan att de tar färg i 3-5 minuter. Finriv vitlöken och tillsätt i grönsakerna, fortsätt steka nån minut innan du tillsätter viner, de krossade tomaterna och salt och peppar

Koka ihop i ca 20 minuter. Smaka av.

Medans tomatsåsen kokar färdigt börjar vi med canneloni fyllningen Börja med att finhacka gullök och vitlök. Fräs på medelhög värme i oljan utan att de tar färg, tillsätt den frysta spenaten, rör om och höj värmen. Låt vattnet i spenaten koka in under omrörning. Det ska bli en ganska fast massa utan synligt vatten.

Dra av från värmen och låt svalna av några minuter innan du tillsätter ricottan och kryddorna blanda väl till en jämn smet. Smaka av.

Sätt ugnen på 200 C

Dags att fylla cannelonni rullarna.Lättast är med spritspåse eller med en plast fryspåse där ena hörnet är avklippt. Det går även fylla med en liten sked men är lite pilligt. Ställ cannellonin på högkant fyll upp ända till kanten och lägg den sedan ner. Åker de ut lite fyllning gör det inget.

Återupprepa och lägg cannelonnin så tajt som möjligt. När hela formen är fylld, häll över den varma tomatsåsen och riv över ett generöst lager av parmesan. Sätt in formen i ugnen i 20 minuter.

Njut tillsammans med ett mjukt fyllt rödvin förslagsvis Ecco qui Nr 58716

Lycka till med matlagningen!

Joakim Marciasini
Sommelier

Recept till 6 personer

Cannelloni
1 packet barilla Cannelonni 250 g
800 g hackad fryst spenat
2 brukar á 250 g ricotta
3 kryddmått chiliflakes
2 kryddmått riven muskotnöt (kan uteslutas)
1,5 tesked salt
3 kryddmått svartpeppar (nymald)
1 gullök (ca 80g)
2 vitlöksklyftor
Olivolja att steka i
Parmesan att riva på och till

Tomatsås
2 burkar à 400 g krossade tomater
1 dl vittvin
½ morot ( ca 50 g)
1 ½ gullök
2 vitlöksklyftor
1 stjälk själkselleri (ca 50 g)
⅙ fänkål ( ca 50 g)
1 dl vittvin
1 ½ teskeded salt
Olivolja att steka i

1 ugnsfast form (ca 30×24 cm)