Skip to content
Två nya viner
TVÅ EFTERLÄNGTADE VINER

Våra viner från Portugal är populära och vi har ofta fått frågan om vi har ytterligare mousserande, gärna ett torrt samt om vi har något vin med den populära Alvarinho druvan. Ni går det att beställa hos Systembolaget, ett nytt torrt  mousserande och vin med Alvarinho druvan.

FITA AZUL ATTITUDE

Här får ni ett torrt mousserande vin till ett bra pris. Ni som redan gillar Exklusive och Reserva Seco kommer inte bli besviken.

Mousserande vin…Champagne är den mest välkända varianten, i Portugal är champagne metoden känd som ”Metodo Classico”. I Portugal heter mousserande vin Espumante.

Ett vin med Alvarinho druvan är rejält smakrikt och prisvärt. Här får ni ett vin med bra syra som passar till många rätter, speciellt fisk och skaldjur. Alvarinho druvan har en vissa likheter med Chablis, där syran är påtaglig och  är inte fatlagrad.

Alvarinho är identisk med albariño, som druvan kallas i Spanien. Druvan anses ha sin hemvist i subregionen Monção e Melgaço längst i norr i regionen Vinho Verde i Portugal . Förutom i Portugal och Spanien odlas den även i Oregon, Kalifornien och Australien.