Handplockade druvor. Efter att druvorna anländer till vingården pressas druvorna. Musten från de pressade druvorna kyls till 8-12 ºC för att dekantera. Efter dekantering separeras den rena musten från bottensatsen och jäsningen börjar med temperaturkontroll (15-17 ºC). I slutet av jäsningen lagras vinet på den fina fällningen i 4 månader.
REGION
Vinho Verde avgränsat område.
DRUVSORTER
Alvarinho
LAGRING
Fermenterad i rostfria stålkar.
ÅRGÅNG
2022
ALKOHOLHALT
12,5 % vol
6,5 g/l
SOCKERHALT
2,2 g/l
UTSEENDE
Klar och grönaktig citrusfärg
AROM
Frisk och komplex arom, markerad av toner av jasmin och apelsinblomma, omgiven av citrus och tropiska aromer, såsom passionsfrukt och nyanser av citronverbena och pepparmynta.
SMAK
I munnen har den distinkt komplexitet och unik sötma, förvärvad under det tunna flockstadiet. Helheten, med livlig friskhet, kompletteras med verklig volym i munnen, omgiven av nyanser av tropisk frukt. I slutändan sticker den ut för sin utmärkta syra, livslängd och äkthet
REK. SERVERINGSTEMP.
10 till 12 °C
SERVERINGSFÖRSLAG
Servera vid 10 grader i större kupor, om vinet dricks ungt kan det med fördelas luftas en stund innan avnjutning. Perfekt till eleganta fisk- och skaldjursrätter eller ljust kött.