Ruby Reserve | 10 Years Old White
PORTVIN | 276 kr
FLASKOR 4 x 50 ml | 19 % vol
De finaste portvinerna från olika år är avsatta för Borges Reserva-sortimentet. Dessa blandas sedan för att skapa unga, intensiva, fylliga och mångsidiga viner. Beteckningen ”Reserva” betyder att vinet är av en så överlägsen kvalitet att det kan kallas en Reserve. Borges års Portvin är blandningar av gamla viner, som är lagrade i Borges källare, som har fräschats upp med nyare blandningar. Denna fusion av viner resulterar i en komplex, rik, frisk och involverande ensemble.
REF
Nr 73789
Lagerstatus
I lager
Sortiment
Beställningssortiment
Minsta Beställning
1 låda á 4 flaskor
Antal per kolli
7 lådor
Lanseringsdatum
7 maj 2024
Intensiv profil som kombinerar fräschör med lagring. En blandning med en medelålder på 6 år.
SERVERINGSTEMP
12 till 14 °C
3,4 g/l
SOCKERHALT
120 g/l.
REGION
Douro DOC
DRUVSORTER
Malvasia-Fina, Gouveio, Rabigato and Viosinho
UTSEENDE
Gyllengul färg.
LAGRING
Druvorna, i perfekt skick, krossas och avstjälkas vid ankomst till vingården. Musten kyls till 8-12 °C och dekanteras innan den temperaturkontrollerade jäsningen (12-14 °C) påbörjas. Efter jäsningen förstärks vinet med druvbrännvin (77 % v/v) och lagras i små tunnor och träfat.
SMAK
Vinets smak är omfattande med en perfekt balans mellan syra och sötma. En framträdande finish av honung och hasselnötter, typiska för dess lagringstid.
AROM
Intensiva dofter som lyfter fram honung och cederträ.
SERVERINGSFÖRSLAG
Perfekt som aperitif eller tillsammans med torkad frukt, citrusgodis, eller förrätter som rökt lax eller sushi.
Profil som kombinerar viss fräschör med komplexa toner av dess åldrande. En blandning med en medelålder på 7 till 8 år.
REGION
Douro DOC
DRUVSORTER
Touriga-Franca, Touriga-Nacional, Tinta-Barroca, Tinto-Cão and Tinta-Roriz.
UTSEENDE
Blond färg, redan med en orange nyans.
SERVERINGSTEMP
14 till 16 °C
4,2 g/l
SOCKERHALT
118 g/l.
LAGRING
Druvorna krossas och avstjälkas omedelbart när de anländer till källaren i perfekta förhållanden. Under 3-4 dagar jäser de tillsammans med skalen för att extrahera mer färg och aromer. Efter separation från musten tillsätts druvbrännvin (77 % v/v) för att nå en alkoholhalt på 19 % och en sockerhalt på 90-120 g/l. Vinet lagras i små tunnor och träfat.
SMAK
Vinet har en mjuk och fyllig smak med toner av sylt och marmelad, och en avslutande ton som avslöjar dess mognadsperiod. Den balanserade syran och sötman ger vinet uthållighet.
AROM
Med åldrande aromer av honung och marmelad.
SERVERINGSFÖRSLAG
Utmärkt som aperitif. Passar perfekt med traditionella portugisiska sötsaker gjorda av ägg eller torkad frukt, lagrade ostar och foie gras. För måltider är det bäst att servera till fet fisk.
Fruktig, frisk och intensiv profil, med viss komplexitet. En blandning med en medelålder på 5 år.
REGION
Douro DOC
DRUVSORTER
Touriga-Franca, Touriga-Nacional, Tinta-Barroca, Tinto-Cão and Tinta-Roriz.
UTSEENDE
Djup rubinfärg, nästan svart.
SERVERINGSTEMP
16 till 18 °C
3,8 g/l
SOCKERHALT
115 g/l.
LAGRING
Druvorna krossas och avstjälkas omedelbart vid ankomst till källaren under perfekta förhållanden. Under 3-4 dagar jäser de med skalen för att extrahera färg och aromer. Efter separation från musten tillsätts druvbrännvin (77 % v/v) för att nå en alkoholhalt på 19 % och en sockerhalt på 90-120 g/l.
SMAK
Mjuka tanniner ger struktur och en ungdomlig smak med intensiva toner av björnbär och fräsch pepparmynta. Vinet har en lång och välbalanserad syra.
AROM
Ungdomlig doft med svarta frukter som björnbär, och friskhet från pepparmint och eukalyptus.
SERVINGSFÖRSLAG
Passar bra med smöriga och lagrade ostar samt desserter av choklad och röda frukter. Vid måltider är det perfekt med kryddat och grillat kött.
Frisk och rik profil, med inslag av komplexitet som härrör från dess ålder. En blandning med en medelålder på 10 år.
REGION
Douro DOC
DRUVSORTER
Malvasia-Fina, gouveio, rabigato och Viosinho.
UTSEENDE
Gyllengul färg.
SERVERINGSTEMP
12 till 14 °C
3,6 g/l
SOCKERHALT
123 g/l.
Druvorna, i perfekt skick, krossas och avstjälkas direkt vid ankomst till vingården. Musten kyls till 8-12°C och dekanteras före den temperaturkontrollerade jäsningen vid 12-14°C. Efter jäsningen blandas vinet med druvbrännvin (77% v/v) och lagras sedan i små tunnor och träfat.
SMAK
Vinets syra ger det en livlig karaktär som balanseras väl av sötman. Det har en uthållig smak av torkad frukt som hasselnöt samt kryddor som curry.
AROM
Doften är komplex med toner av torra frukter som hasselnöt och rostad mandel. Kryddor som curry framträder och avslöjar vinets ålder.
SERVINGSFÖRSLAG
Utmärkt som aperitif eller tillsammans med torkad frukt, citrusfrukter eller förrätter som rökt lax eller sushi.