fbpx skip to Main Content
Vinprovning | Gbg | 29 februari
Vinprovning runt bordet

”Vår” Marcus håller i en  vinprovning ”runt bordet” hos Bistro Löfqvist å VI.

Provning av ”Marcus favoriter” (Espumante, två röda och två vita stilla viner).

Fita Azul Exlusvive

Portugal heter mousserande vin Espumante  och  framställs enligt den traditionella champagnemetoden. Då sker andra jäsningen i själva buteljen, vilket ger ett mer smakrikt och komplext vin. , Den långa lagringstiden (30 månader) släpper lös utvecklade aromer, utan att förlora färska toner av tropisk frukt.

Vale da Vida White Reserva & Vale da Vida Red Reserva.

Vi provar ett vitt och  rött vin från  Alentejoregioen  i södra Portugal. Dess geografi, druvor och vinproduktion ger upphov till några av Portugals mest utsökta viner. Alentejo-viner är en utmärkt matchning till många rätter och är väl värda att upptäcka för den som älskar vin.

Borges Alvarinho

Ett vin med Alvarinho druvan får ni ett smakrikt och prisvärt vin. Här får ni ett vin med bra syra som passar till många rätter, speciellt fisk och skaldjur. Alvarinho druvan har en vissa likheter med Chablis, där syran är påtaglig och är inte fatlagrad.

Eccu Qui Nero d’Avola

Nero d’Avola är en av de stramaste och mest matfokuserade druvsorterna med en omisskännlig italiensk profil. Här handlar det om en kompromisslös måltidsdryck och passar extra bra till lamm eller någon rustik pastarätt.

Vill ni äta något till provningen går det bra att beställa Löfqvist å VI:s populära mellanrätter. Om ni vill kan ni även förboka passande mellanrätter till provningen (betalas på plats).

Efter vinprovningen går det självklart att fortsätta umgås runt bordet med att glas vin och äta en matbit. Under februari månad ingår en  Crème brûlée till alla som beställer en ”Stor rätt” eller två ” mellanrätter”. Missa inte denna kväll, vi törs lova att det kommer bli trevligt och att ni kommer finna nya favoriter!

Vi har två olika sittningar, antingen kl. 17:30 eller kl.19:00 ,båda har begränsat antal till 10 glada gäster/vinprovning. Vinprovningen passar oavsett baskunskap om vin, ambitionen är att ni skall få prova nya viner och att få en trevlig kväll och en möjlighet att träffa nya bekantskaper. Passar både att komma själv eller med tjej-eller killgänget.

Jag lovar att du får en rolig kväll med många skratt, utökade kunskap om viner.

Välkommen!

Marcus Alexandersson

TID
Sittning tidig: 29 februari 2024 kl. 17: 30 – 19:00

Sittning sent: 29  februari 2024 kl. 19.00-20.30

PLATS

Bistro Löfqvist å VI (Västra hamngatan 15)

TEMA
Vinprovning  med begränsa  antal. En kväll som skall vara rolig, lättsam och samtidigt skall du få kunskap och möjlighet att prova nya viner. Vi börjar kvällen med  Espumante (Portugisiskt mousserande) och provar sedan 2 röda och 2 vita favoriter. Efter provningen får ni självklart stanna kvar runt bordet och umgås, ta ett glas vin och äta en matbit.

Arrangör
Marcus Alexandersson

OSA SENAST
Den  26 Februari 2024

PRIS
299  kr (måste anmäla sig  innan och betala i förskott)

Marcus favoriter: Espumante (Portugisiskt mousserande),två röda  och 2  vita stilla viner. Begränsat antal:10 personer/sittning ”Först till kvarn” gäller.

Välkommen till min vinprovning. En trevlig kväll med många skratt, nya bekantskaper och möjligt att prova nya spännande viner.

Marcus Alexandersson

ANMÄL DIG HÄR:

299 kr / person
0,00 Kr